Afbeelding

Schapen grazen lekker door

Cultureel

WEESP - De schapen op schans De Nieuwe Achtkant eten lekker door. De bastionwallen zijn bijna gekortwiekt. Maandag verhuizen ze naar de Roseboomschans. 

De kudde Kempische heideschapen blijkt een attractie. Vele nieuwsgierige Weespers kwamen afgelopen week even een kijkje nemen en een praatje maken met herder Marijke Dirkson. 

De reacties zijn zeer positief, zowel op de aanwezigheid van de schapen als het werk dat ze leveren. Enig minpunt: overal ligt schapenpoep... 

Besparing 
En dan te bedenken dat het allemaal bedacht is als bezuinigingsmaatregel. Een kudde is goedkoper dan een menselijke maaiploeg. Toen het ambitieuze schansenplan op tafel kwam, wilde het CDA de hoge onderhoudskosten terugdringen. Het bracht toenmalig wethouder Frida Dasselaar ertoe om, net als in andere plaatsen al volop gebeurt, schapen in te zetten. Het zou liefst 70.000 euro (!) op jaarbasis schelen. 

Het ambitieuze schansenplan is van tafel - en daarmee ook de hoge onderhoudskosten. De besparing die de schapen opleveren is nu dan ook minder spectaculair - en niet langer het hoofddoel. 

Tijdelijk
De schapen blijven overigens maar twee weken, ze komen later terug als het gras weer hoog staat.

Lees ook: Schransen op de schansen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant