Afbeelding

TTW-team Rainlegs 3e in Stiens

Sport

WEESP - Het eerste divisieteam van Trim- en Trainingsgroep Weesp is zaterdag derde geworden bij de triatlon van Stiens (Friesland).

Het zwemmen was een uitdaging omdat er na honderd meter een haakse bocht naar links was, waar veel zwemmers met elkaar in aanraking kwamen. Tim en Daan Jacobs kwamen in de tweede zwemgroep het water uit. Robert Parinussa volgde op ruim een minuut. En Cees Schep, die in het begin slecht wegkwam, zat daar weer 45 seconden achter.

Van zijn fiets gereden
Het fietsen ging hard. Tim en Daan zaten in de tweede groep op 45 seconden van de koplopers. Doordat niet iedereen in deze groep wilde meewerken, kon het gat met de koplopers niet worden gedicht. Ondanks dat Robert eerder deze maand door een auto van zijn fiets was gereden, had hij zaterdag goede fietsbenen. Hij klokte de tweede fietstijd. Cees zat in de vierde fietsgroep en heeft goed mee kunnen fietsen.

Snelle wissels
Tim en Daan deden de wissel zo snel dat ze op de koplopers wisten in te lopen. Na diverse mannen te hebben ingehaald, eindigden ze op plek 5 en 7. Robert had met lopen iets meer last van de gevolgen van het ongeluk en werd 19e. Cees heeft zijn wedstrijd op een constant tempo uitgelopen en eindigde op plaats 57; een prima resultaat voor zijn eerste stayer-triatlon was.

De tijden van de Rainlegs-leden leidden tot een derde plek in het dagklassement. Het team staat nu vierde in het tussenklassement. Zaterdag verschijnt het team aan de start van de OD in Holten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant