Afbeelding

Ambities uit samenleving in kaart gebracht

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad sluit vanavond (woensdag) om 19.30 uur de serie stadsgesprekken af met een bijeenkomst voor burgers in het stadhuis.

De stadsgesprekken moeten de raadsleden inzicht verschaffen in wat burgers belangrijk vinden en op welke punten de gemeente het goed doet en waar het beter kan. Dat moet in oktober leiden tot een besluit over de bestuurlijke toekomst van Weesp. 

Ondernemers
Er zijn al stadsgesprekken geweest met ouderen, maatschappelijke organisaties en ondernemers. De middag voor jongeren ging niet door omdat er onder die groep te weinig animo was. Ook op de avond voor ondernemers hield de belangstelling niet over. Eén ondernemer van het bedrijventerrein Noord was aanwezig, aangevuld met een handvol winkeliers. Mensen voor dit soort avonden naar het stadhuis lokken is toch heel moeilijk, constateerde raadslid Maarten Miner, voorzitter van de stuurgroep. Een lage opkomst hoeft een goede discussie niet in de weg te staan. Zo brachten de ondernemers twee essentiële punten op tafel die nader werden besproken.

Imago
Zoals: hoe maak je het de bewoners van het Leeuwenveld en Weespersluis makkelijker om naar het centrum van Weesp te komen? Als antwoord kwamen de ondernemers zelf met het pleidooi voor goede fietsverbindingen onder het spoor en het omdraaien van de rijrichting op de Stationsweg. "Weesp in is nu moeilijker dan Weesp uit. Dat moet andersom", zo werd gezegd. Het andere thema betrof het versterken van het imago van Weesp. "We hebben zoveel moois, maar wat doen we ermee?"

Gaat de Weesper gemeenteraad nu in oktober werk maken van alle zaken die in de stadsgesprekken naar voren zijn gebracht? Nou nee. De verzamelende burgerambities helpen bij het kiezen van een toekomstige fusiepartner en dienen daarna als basis van de fusieonderhandelingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant