Afbeelding

Nora neemt een loopje met Mike Mulder

Algemeen

Mike 'no nuts' Mulder, wie kent hem niet? Nou, ik dus…

Ik wist zelfs niet eens hoe hij eruit zag! Dus op een zonnige middag stapte ik bij van der Linden naar binnen, op zoek naar Mike. Ik vond hem in de werkplaats.
Eerste gedachte: stoere gast!! Duidelijk type 'ruwe-bolster-blanke-pit', want met zijn helderblauwe ogen keek hij me aan en vertelde me dat hij al m'n interviews gelezen had en al hoopte dat ik hem ook zou vragen. *smelt*
Tijd voor een interview!!

Wie is Mike eigenlijk?
Mike (45) is fietsenmaker, tenminste… hij werkt bij Van Der Linden Tweewielers en doet daar eigenlijk alles behalve het echte fietsenmaken. Dus in- en verkoop, reclame, klantcontact en dat soort dingen. Mike is al 27 jaar samen met zijn liefde Wendy, ze hebben twee kinderen: Milou van 15 en Iza van 10.
Negen jaar lang heeft Mike een eigen cd-winkel gehad: No Nuts (op de Slijkstraat, waar nu de Indische toko zit). Hij draaide op bruiloften en partijen en hij organiseerde ook feesten (waar hij dan DJ was): de alom bekende 'No Nuts" feesten! No Nuts en de muziek waren Mikes lust en zijn leven, maar in 2006 heeft hij de cd-winkel gesloten: tegen al het download-geweld kon hij als plaatselijke muziekwinkel niet op…

Tijdens de eerste vijf minuten van dit hardloopinterview zijn we acht mensen tegengekomen, en alle acht zeiden ze: 'Hee Mike!' Het is duidelijk: ik ben met een Weesper bekendheid op pad!!

Vertel eerst even over die hartjes en teksten op de grond tijdens de Vechtloop!
Dat was een verrassing van mij, voor Wendy, omdat we bijna 27 jaar bij elkaar zijn! Ik had op 4 verschillende plekken met krijtspray tekst op de grond geschreven. Wendy en ik renden samen de 15km, dus onderweg zag zij alles staan! M'n zoon deed 2,5km en daar had ik ook twee teksten voor geschreven. Leuke verrassing toch? (Nora: waanzinnig lief!)
Ik was 's ochtends vroeg met een smoesje de deur uitgegaan om dit te regelen. Toen ik op de grond aan het spuiten was, kwam er politie langsrijden. Maar omdat ik me niks van hen aantrok dachten ze waarschijnlijk dat het wel goed zat, dus ze reden door :-)

Waarom doe je mee met de WeesperNieuws triatlon?
Toen ik 19 en 20 was heb ik twee keer een triatlon gedaan, ik was aangestoken door m'n schoonvader Arie van der Neut, die heeft namelijk tot zijn 65ste triatlons gedaan. Ik vond eigenlijk dat triatlons niet samengaan met voetbal en ik voetbalde toen heel veel, ik heb 13 jaar lang in het eerste team gevoetbald van Rapiditas.
Nadat ik gestopt was met voetbal ben ik echt met triatlon begonnen, en sindsdien is het eigenlijk een verslaving en doe ik elk jaar mee! Ook in Nederhorst trouwens, en vaak ook nog in Huizen en Veenendaal. Ik heb ook nog de halve triatlon in Almere en Stein gedaan.
Ik weet trouwens echt niet hoe vaak ik al heb meegedaan in Weesp... Dat solistische sporten vind ik nu echt heerlijk, ik train het liefst alleen. Vroeger had ik veel meer de teamgeest bij voetbal: altijd op pad met de mannen, dat vond ik geweldig! Maar daar was ik op een gegeven moment klaar mee.

Wie hoop je dat je staat op te wachten bij de finish van de triatlon?
M'n vriendin en kinderen, m'n ouders en m'n schoonouders! Die zijn er altijd hoor.
M'n schoonouders zijn trouwens elk jaar vrijwilliger! M'n schoonmoeder Jeanette zit altijd in de finishwagen en m'n schoonvader Arie staat bij het fietsparcours.

Hoe combineer je het trainen met je dagelijkse leven?
Dat is wel moeilijk. Ik ben wel egoïstisch, ik denk dat de meeste triatleten dat zijn, of moeten zijn. (Nora: Ha! Check.) Ik eet bijvoorbeeld niet altijd mee thuis, want zodra ik thuis kom ga ik fietsen of hardlopen. Dan bel ik van te voren naar huis om te zeggen dat ik niet mee eet, maar dan weet ik al hoe m'n vriendin zich voelt… Maar ze zegt er niks van, want ze weet ook dat ik veel beter in mijn vel zit als ik hardloop en fiets.

Wat is je grootste sportieve prestatie tot nu toe?
De marathon van Amsterdam in 2010. Ik wilde m'n hele leven al een marathon lopen, dat moest ik een keer gedaan hebben. Maar het was verschrikkelijk afzien!! Bij kilometer 35 is het licht compleet bij me uitgegaan. Mijn schoonouders stonden voor het Olympisch Stadion met bloemen, maar die heb ik niet gezien. Ik had niet gedacht dat het zo heftig was om een marathon te doen…. (Nora: Hear hear!! Maar je hebt het wel gedaan, tik 'm aan!)

Heb je vreemde bijgeloof dingen als het om sporten gaat?                 
De avond voor de triatlon gaat mijn fiets in de woonkamer, m'n spullen gaan op tafel en op de grond. Eigenlijk liggen mijn spullen overal. Ik scheer de avond van te voren m'n benen, m'n borst en m'n rug, ik scheer alles!! (Nora: …) Als ik dat niet doe, dan sta ik niet lekker aan de start. Alles moet kloppen, ik wil perfect daar staan, dat werkt zo in mijn kop.

Staat er dit jaar nog meer op je sportieve agenda?
Na de triatlon van Weesp ga ik denk ik nog de halve triatlon van Almere doen, die is een week na Weesp. Ik ben begin juni geopereerd aan m'n luchtwegen: ik ben al m'n hele leven allergisch en mijn luchtwegen zaten vaak dicht. Tijdens die operaties zijn de holtes bij mijn neus en voorhoofd 'leeggemaakt'. Meteen na de operatie voelde het al beter, maar het is nu nog steeds gezwollen. Dus dat moet wegtrekken. En als dat goed gaat, dan ga ik zeker meedoen in Almere!

Wat is je favoriete hardloop- en fietsrondje in Weesp?
Ik ren bijna altijd over de 's Gravelandseweg en Utrechtseweg (Nora: Wie niet?! Dit rondje staat qua populariteit met stip op nummer 1, dat durf ik na 5 interviews wel als feit te vermelden :-) )
En mijn favoriete fietsrondje is een 'rondje Stichtse brug': over de Hollandse brug, Almere-Haven, Stichtse brug over, Blaricum, Huizen en dan via Bussum terug. Dat is de mooiste ronde, omdat je heel weinig mensen tegenkomt. Dus weinig last van wandelaars en rustige fietsers, want die kunnen soms best in de weg lopen en fietsen…. (Nora: daar weet ik ALLES van, lees maar hier….)

Met wie zou je wel eens een hardloop-rondje willen doen (je mag IEDEREEN kiezen, dood of levend, beroemd, onbereikbaar etc)
Met Eddie Vedder, de zanger van Pearl Jam. Dan wil ik lekker over muziek kletsen en daarna bier drinken!!

Als je niet aan het sporten of aan het werk bent, waar kunnen we je dan vinden?
Thuis, dan kijk ik een film, of ik luister muziek. Ik ga ook wel eens naar een maat van me, die heeft een boerderijtje bij Nigtevecht. Dan maken we een kampvuur, zetten muziek op en drinken we tot vier uur 's nachts bier. Dit doe ik trouwens niet vlak voor een triatlon.

Waar ben je heel goed in zonder dat wij het weten? (buiten het sporten om)
In verrassingen bedenken! Zoals die hartjes op de weg tijdens de Vechtloop! Dat soort dingen doe ik wel vaker. Daar kan ik weken mee bezig zijn, en helemaal uit m'n dak gaan als het lukt. Ik kan best romantisch zijn hoor. Maar daartegenover staat dat ik soms ook wel bot kan zijn. Het zou leuk zijn als ik bijvoorbeeld elke dag aan Wendy zou vragen hoe het op haar werk was, maar dat doe ik niet, omdat ik zo niet ben. Sorry! Maar dat probeer ik dan goed te maken met verrassingen. (Nora: ik reken het goed.)

Gebruik je een app of een horloge om je trainingen te tracken?
Ik heb een Garmin sporthorloge, de Vivofit. En ik zet Runkeeper altijd aan als ik ren.

Train je met muziek in je oren?
Altijd, ik kan niet zonder muziek! Ik luister van alles: van rock, tot house of hiphop, of zelfs Maria Callas. Er zijn nummers waar ik niet naar kan luisteren, omdat ik dan zo emotioneel word. Bijvoorbeeld een rustig nummer met viool van Herman van Veen. Als ik dat thuis op zet, dan weten m'n kinderen al: hij krijgt weer natte ogen… (Nora: yep: ruwe bolster, blanke pit :-) ) Ik heb sowieso best vaak m'n emoties hoog zitten, dat heeft voor- en nadelen. Als een klant me in de winkel vertelt dat haar man dood is en ze heeft het zelf moeilijk, dan kan ik zomaar ook staan janken. Dan denk ik: 'Mike, hou je nou sterk man.' Maar thuis kennen ze me en vinden ze het mooi! (Nora: wie wil er nou niet zo'n gevoelige man?! *smiley met hartjes-ogen*)

Als je ergens voor traint, houd je dan rekening met wat je eet?
Voor een kwart- of halve triatlon eet ik veel koolhydraten: pannenkoeken of pasta. Verder probeer ik wel wat op m'n voeding te letten. Ik kan sowieso goed zoetigheid laten staan. Op m'n werk eten ze ongeveer vijf keer per week gebak, van klanten enzo. Maar dan doe ik nooit mee. Chips moet ik niet aan beginnen, dan eet ik de hele zak leeg.

Heb je nog tips voor andere sporters?
Genieten!!

We liepen naar voormalig 'No Nuts' voor een kleine fotoshoot. Mike bekende later dat hij, toen ik dat voorstelde, eerst een brok in z'n keel kreeg. Maar daarna vond hij het eigenlijk wel een goed idee :-)

Wat is Mike stoer en zoet tegelijk!! Ik vind hem innemend en eerlijk: een triatleet met een hoge gunfactor! Succes met trainen Mike! Ik ben fan van je!!

Liefs! Nora

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant