Afbeelding

60.000 euro voor nieuwe moskee

Algemeen

WEESP - Deze week wordt de fundering afgerond, dan komt maandag de vloer en de week erna zijn de eerste wanden aan de beurt: de bouw van de Assoenat moskee vordert gestaag. Hoe de moskee uiteindelijk eruit komt te zien, hangt af van het bedrag dat via crowdfunding door vooral de leden bij elkaar wordt gebracht.

"Natuurlijk gaat de moslimgemeenschap voor een nieuwe moskee met alles erop en eraan", legt voorzitter Mohammed Ouardi desgevraagd uit. "Maar dat kost geld en dat geld moeten we als gemeenschap zelf opbrengen." Daarom hield de Assoenat moskee afgelopen weekend een drie-daags benefietevenement. Het bracht 60.000 euro op. Voor de realisatie van het complete plaatje moet hier nog 200.000 euro bovenop komen.

Prachtig
Filmpjes, donaties, collectes: is de voorzitter niet bang dat er verkeerde groepen zoals de IS een vinger in de pap in Weesp proberen te krijgen? "Totaal niet", verzekert Ouardi. "Gevers hebben totaal geen invloed op het besteden van het geld. Daarbij komt 97% van het bijeen vergaarde geld uit Weesp en de rest van moslimgemeenschappen hier in de buurt." Alle 220 leden dragen sowieso 3.000 euro per hoofd of per gezin bij aan de bouw van hun nieuwe moskee. Daar hebben ze de laatste tien jaar maandelijks bedragen voor weggelegd. Vorig jaar was er tijdens de ramadan ook een benefietactie. Die bracht toen 100.000 euro op.

De aannemer levert eind december het gebouw casco op. Daarna stelt het bestuur de prioriteiten in de verdere afbouw en de aankleding van het gebouw. Ouardi: "We komen een heel eind en ik heb er alle vertrouwen in dat het prachtig wordt."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant