Afbeelding

Meer sociale huur, jongerenwoningen en energieneutraal

Algemeen

WEESP - De komende jaren moeten er 400 nieuwe sociale huur- en koopwoningen bijkomen in Weesp. Die moeten energieneutraal gebouwd worden en op de plek van de Jan Woudsmaschool moeten jongerenwoningen komen. 

Dat zijn de belangrijkste wensen die in de nieuwe Woonvisie staan. Een document waarin de toekomst van de woningmarkt in de stad staat. De visie is het kindje van de coalitiepartijen WSP, GroenLinks en PvdA.

De oppositiepartijen in de gemeenteraad heeft veel kritiek op de visie. Zo wijzen ze erop dat WSP, GroenLinks en PvdA dat van die 400 sociale woningen nu wel mooi kunnen rondbazuinen, maar wie gaat ze bouwen en waar? 

Ymere
Als woningbouwcorporatie lijkt Ymere de enige partij die Weesp aan die 400 sociale koop- en huurwoningen kan helpen. Maar Ymere verkoopt de laatste jaren meer sociale huurwoningen dan dat ze bouwen in Weesp. Ook daar wil Weesp een stokje voor gaan steken, zo staat in de Woonvisie. Met dat gegeven wordt het interessant hoe de wethouder en Ymere de prestatieafspraken gaan bijwerken.

Aan de ene kant wil Weesp strengere eisen opleggen aan Ymere over hoe de corporatie met het woningbestand om moet gaan in Weesp, maar aan de andere kant heeft Weesp Ymere keihard nodig voor meer sociale bouw.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant