Afbeelding

Boekhandel heeft meer cashflow nodig

Algemeen

WEESP - Te weinig winkelvoorraad = te vaak nee verkopen = te weinig inkomsten om de voorraad aan te vullen. Nathalie Scheffer van de Weesper Boekhandel aan de Nieuwstad: "Kort gezegd: het is een vicieuze cirkel waar we in zitten. Mijn accountant noemt het 'aanloopproblemen', maar ik zou het toch graag zo snel mogelijk anders zien. Daarom vraag ik de ambassadeurs om hulp."

Hoe kom ik aan 25.000 euro om de lege planken te vullen en wat zou ik kunnen doen om meer cashflow te genereren? Dat zijn vragen die Scheffer dinsdag 19 juli aan een groep ambassadeurs en obliganten gaat voorleggen. "Ik heb niet alle geldschieters kunnen uitnodigen, daarvoor is de ruimte te beperkt. Maar ik hoop straks een fijne groep te hebben om mee te brainstormen."

Goedkomt
Moeten we ons zorgen maken over het voortbestaan van de boekwinkel? "Volgens mijn accountant is dit gewoon even een lastige periode, hij heeft er het volste vertrouwen in dat het goedkomt. Maar ik zou het zelf liever gisteren dan vandaag anders zien. De Weesper Boekhandel is een prachtige winkel geworden, men weet ons te vinden en de omzet is op zich oké. Maar ik heb gewoon niet genoeg geld voor een goede winkelvoorraad en dat is toch wel echt vervelend."

Tegenslagen
Dat er meer geld nodig is heeft volgens Scheffer te maken met tegenslagen die ze heeft gehad, en niet met verkeerde berekeningen of te hoge ambities. "Ik heb onder meer wat onverwachte juridische kosten moeten maken. Dat heeft er aardig ingehakt en is ten koste gegaan van de inkoop voor de Weesper Boekhandel."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant