Afbeelding

Rechter veegt kappersboete van tafel

Algemeen

WEESP - De rechtbank heeft de dwangsom die de eigenaresse van een voormalige kapsalon aan de Hogeweyselaan moest betalen, van tafel geveegd. De gemeente kan volgens de rechter echter onvoldoende bewijzen dat er, tegen de afspraken in, is geknipt.

De gemeente had de eigenaresse een dwangsom van 20.000 euro opgelegd omdat ze illegaal zou hebben geknipt. Maar de rechter vindt dat nu onvoldoende bewezen. De controles die zijn uitgevoerd zijn volgens de rechter niet goed uitgevoerd. Daardoor kan er niet geconstateerd worden dat er daadwerkelijk geknipt is en de dwangsom is daardoor onhoudbaar.

De eigenaresse van de kapperszaak hoeft de 20.000 euro niet te betalen. 

Aan de Hogeweyselaan mogen volgens het bestemmingsplan geen kapsalons of andere detailhandel worden gevestigd. Dat is al jaren een discussie. Binnen de Weesper politiek gaan stemmen op om winkels en andere dienstverlenende in de straat gewoon mogelijk te maken, maar de provincie Noord-Holland ziet dat niet zitten en de gemeente moet zich daar aanhouden. Detailhandel op bedrijventerreinen is provinciaal beleid om middenstand te beschermen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant