Afbeelding

Golfers erg emotioneel over sluiting

Algemeen

WEESP - De plotselinge sluiting van Golfcentrum Weesp is erg emotioneel voor de bijna 400 leden van de Golfvereniging. Zij moesten dit weekend onverwachts hun spullen gaan ophalen voordat er beslaglegging dreigt. Voorzitter Paul van Rosmalen: "Ik ben diep teleurgesteld."

Hij was dit weekend ook op de golfclub en vertelt dat de leden elkaar huilend in de armen vielen. "Wij zijn een erg hechte club, het is voor velen hun huis. Wij wisten van niks tot ik via via van de sluiting hoorde. Toen hebben we snel iedereen gemaild", aldus Van Rosmalen.

Bijna 400 leden
De golfvereniging heeft 389 leden waarvan 80 aspirantleden. Zij zijn zowel lid van het Golfcentrum als van de vereniging. Als het Golfcentrum dus gesloten blijft, dan verliest elk lid veel geld. "Sommigen leden gebruikten hun jaarlijkse vakantiegeld om de contributie te betalen." Het aantal leden van de vereniging nam de laatste tijd toe. 

Met de sluiting van de accommodatie heeft de vereniging ook geen onderdak meer. "We gaan ervoor knokken dat het hier openblijft. Dit accepteren we niet zomaar", zo vertelt Paul van Rosmalen. "Maar er is ook haast geboden, want een golfbaan heeft continu onderhoud nodig. Als er twee weken niet wordt gemaaid heeft dat desastreuze gevolgen. "

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant