Afbeelding

Weelderig welkom in Weesp

Algemeen

WEESP - De borders op de tussenberm bij de entree van Weesp via de Van Houtenlaan liggen er dik en weelderig bij. Volle planten met bloemen in het wit en blauw van Weesp. Ook de bijen en vlinders zijn in hun nopjes bij deze nieuwe leefwereld.

Bij de herinrichting van de Van Houtenlaan ging de gemeente voor een aantrekkelijke entree van Weesp. Een visitekaartje, maar ook een fijn thuiskomen voor Weespers. Het krijgen van een mooie volle border die ook bestand is tegen de zware milieubelasting van deze plek was nog wel een uitdaging. Vooral strooizout is een boosdoener, waar maar weinig planten tegen bestand zijn.

Op initiatief van wethouder Tuning koos Weesp voor vaste planten met bloemen in de kleuren van Weesp die de biodiversiteit zouden vergroten. De eerste beplanting met rozen ging dood. De tweede, met rozen die tegen zout zouden moeten kunnen, overleefde ook niet. Nu staan er voor het tweede jaar salvia, geraniums, asters en lelies te pronken, elkaar opvolgend in bloeitijd. Proef drie is geslaagd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant