Afbeelding

Landscroon dé plek voor crematorium

Politiek

WEESP - De oude vervallen begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg lijkt de beste plek voor een klein crematorium in Weesp. Dat concludeert het college van B en W in een voorstel aan de gemeenteraad. Maar ook Carspelhof (Utrechtseweg) is nog in de race.

Volgende week dinsdag buigt de gemeenteraad zich weer eens over het plan om een crematorium te bouwen. Dat is zeker niet de eerste keer. Er wordt al sinds 2011 gesproken over het onderwerp. Eerder werd Carspelhof als ongeschikt aangemerkt omdat de buurt fel tegen is, de Utrechtseweg te smal is en de bouwmogelijkheden beperkt zijn omdat de grond daar beschermd is als Aardkundig monument.

Landscroon
In januari kwam uitvaartondernemer ABC-UZ met een nieuw plan om de oude, en gesloten, begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg te gebruiken. Een idee dat nu in grote mate op steun van het college van B en W kan rekenen, zo blijkt nu. Want, zo schrijft het college, Landscroon is beter bereikbaar, er is voldoende parkeergelegenheid, de begraafplaats moet toch opgeknapt worden en er is een link met de rijke historie van de begraafplaats. Het enige nadeel is, zo schrijft men verder, is dat het stille karakter van de begraafplaats wordt aangetast.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant