Zonnepanelen bij hockeyclub voorbeeld, aldus wethouder
Zonnepanelen bij hockeyclub voorbeeld, aldus wethouder

Weesp wil naar energieneutraal

Algemeen

WEESP - In een eerste Nota Duurzaam Weesp gaat het college voor energieneutraal als uitgangspunt bij mobiliteit, bouwen, opwekking van energie, leefomgeving en afvalbeheer.

De Nota Duurzaam Weesp moet gezien worden als een paraplunota waar alle ideeën, initiatieven en besluiten in de gemeente getoetst worden op duurzaamheid. Verantwoordelijk wethouder Herman Tuning heeft de handschoen opgepakt: "In Weesp ontbrak het aan een overkoepelende visie op duurzaamheid."

Laadpalen en zonne-energie
Zegt de gemeenteraad eind september ja tegen de nota Duurzaam Weesp dan komt de wethouder meteen in actie. In een recent rapport over de wenselijkheid van e-laadpalen in Weesp worden voorstellen gedaan die meteen uitgewerkt kunnen worden.

Ook de gemeente zelf moet het goede voorbeeld geven. Tuning: "Daarom willen we nog in 2016 gaan voor zonne-energie op gemeentelijke gebouwen en gaan we gescheiden afval invoeren in het stadhuis en stadskantoor."

Faciliteren
Het is natuurlijk niet zo dat de gemeente ineens met zakken geld over de brug kan komen. De financiering van projecten wordt gezocht binnen bestaande budgetten, door gebruik te maken van subsidies – een onderzoek moet de diverse subsidiemogelijkheden inzichtelijk maken – en door het faciliteren van burgerinitiatieven. De zonnepanelen op het dak bij de Mixed Hockey Club Weesp noemt Tuning een goed voorbeeld.

De gemeenteraad was dinsdag bij de eerste behandeling overwegend enthousiast. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant