Afbeelding

Nemico met treinstellen en vliegtuig over de snelweg

Algemeen

WEESP - Treinen rijden op het spoor en vliegtuigen vliegen in de lucht. Toch? Niet altijd. Dankzij Nemico BV Transport en Lifting Solutions uit Weesp waren deze voertuigen de afgelopen dagen op de snelweg te zien. Mooie en bijzondere klussen, vindt ook Willem van Nes, manager Projecten. En die is toch wel wat gewend.

Nemico BV Transport en Lifting Solutions, zo heet het Weesper bedrijf aan de 's-Gravelandseweg voluit. Het is gespecialiseerd in speciaal transport en hijswerkzaamheden.

Al eerder (ver)plaatste Nemico militaire vliegtuigen, wagonbakken, roltrappen, gasturbines, duikers en noem maar op. Hoe exceptioneel ook, Nemico weet er raad mee. Vorige week vervoerde het bedrijf twee complete treinstellen (MAT 64) in opdracht van NedTrain Haarlem over de weg vanaf station Lelylaan in Amsterdam naar een tijdelijke opstelplaats in Amsterdam Westhaven. 

Dakota DC-3
De volgende bijzonder klus diende zich al snel aan. Deze week vervoert Nemico in opdracht van het Aviodrome een historische Dakota DC-3 over weg en water vanaf Schiphol naar Lelystad.

Nemico verzorgt de operatie van A tot Z: van het regelen van wegvervoer, het ponton en de mobiele kranen tot alle ontheffingen van de overheidsinstanties.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant