Afbeelding

Raad Weesp wil samenwerken met Gooise Meren of Amsterdam

Politiek

WEESP - De gemeenteraad van Weesp heeft een voorkeur uitgesproken voor mogelijke samenwerkingspartners. Binnen Gooi en Vechtstreek wordt Gooise Meren als ideale partner gezien, buiten de regio is Amsterdam "de meest logische keuze". 

Beide varianten worden nu nader onderzocht. De raad van Weesp laat daarmee Hilversum, de grootste regiogemeente, links liggen.

Het recente bestuurskrachtonderzoek toonde aan dat Weesp het op termijn niet alleen kan bolwerken. Op 13 oktober bespreekt de raadscommissie de toekomstvisie. Op 11 oktober is er eerst nog een Politiek Plein waarop burgers hun zienswijze kunnen geven.

Buiten gehouden
De keuze voor Gooise Meren is opmerkelijk. Die gemeente is tien maanden geleden ontstaan na een fusie van Bussum, Naarden en Muiden en moet zich nog ontwikkelen. Bovendien had Weesp aanvankelijk mee moeten fuseren, maar met Haags lobbywerk slaagde Bussum erin om Weesp buiten Gooise Meren te houden.

Geleidelijk
Ook spreekt de Weesper raad de voorkeur uit om, ongeacht de keuze, eerst ambtelijk samen te werken en geleidelijk (5 tot 7 jaar) naar een eventuele bestuurlijke fusie toe te werken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant