Afbeelding

Samenwerken, wat vinden ze in de regio?

Politiek

WEESP - De gemeenteraad heeft een voorkeur uitgesproken voor Gooise Meren en Amsterdam als samenwerkingspartners. Wat vinden ze in de rest van Gooi en Vechtstreek?

Lees hier het artikel: Raad Weesp wil samenwerken met Gooise Meren of Amsterdam

Het vraagstuk van samenwerking en bestuurskracht speelt ook in de andere regiogemeenten - en dat hangt allemaal met elkaar samen. We kijken even naar enkele nieuwsfeiten uit de afgelopen periode.

Blaricum
Zo hebben de burgemeesters van Blaricum, Eemnes en Laren gisteren gemeld hun blik te richten op de gemeente Hilversum. "Niet voor een fusie, maar voor verder samenwerken op de uitvoeringstaken."

Lees hier het artikel: BEL-gemeenten richten blik op Hilversum

Gooistad
Vier Gooise afdelingen van D66 gooiden een knuppel in het hoenderhok. "Waarom wachten om in fases naar een Gooistad te gaan? Doe het gewoon in één keer", zo luidt het pleidooi van de D66-fracties uit Hilversum, Blaricum, Laren en Gooise Meren.

Lees hier het artikel: D66-fracties: 'Gemeenten worden niet beter van gefaseerd fuseren'

Wijdemeren
De relatie tussen Hilversum en Wijdemeren is tot onder het vriespunt gedaald. Van de zomer werden er in Wijdemeren dozen vol handtekeningen opgehaald tegen een fusie met Hilversum.

Lees hier het artikel: Duizenden krabbels tegen fusieplan met Hilversum

Hilversum
Intussen worstelt Hilversum met zijn rol in de regio. Het college van de Mediastad wil de voortrekkersrol vervullen, maar krijgt het verwijt te dominant te zijn. 

Lees hier het artikel: Handelen met de rem erop


Het college van B en W van Hilversum tijdens een potje touwtrekken op Koningsdag.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant