Koula Giagos blijft bezorgd
Koula Giagos blijft bezorgd

Koula: 'Het is moeilijk om je lichaam nog te vertrouwen'

Human Interest

WEESP - In 2015 werd er bij Koula Giagos van restaurant Niki aan de Hoogstraat borstkanker ontdekt. Ondanks dat ze na de behandeling 'schoon' is verklaard, blijft ze angstig. Koula: 'ik vertrouw mijn lichaam niet meer.'

Koula beschrijft wat de diagnose borstkanker emotioneel met haar deed en nu nog steeds doet. Tijdens een vakantie in Griekenland vroeg ze een second opinion aan. Daar liet een MRI-scan een tweede tumor zien. Koula: "Dat is waarom ik mijn verhaal wil vertellen. Ik wil vrouwen meegeven dat een second opinion soms een goed idee kan zijn. Ook wil ik vrouwen op het hart drukken vooral aan zelfonderzoek te doen."

Angst
Koula: "Volgens de verpleegkundige is het normaal dat je na de behandeling voor kanker lang angstig en bezorgd blijft. Dat kan wel twee jaar duren, ik zit nu op de helft."

Oktober borstkankermaand
Oktober is de maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. In de aanloop naar het benefietdiner You better Pink in de Grote Kerk op 5 november publiceert het WeesperNieuws elke week een interview met een Weespse die met borstkanker te maken heeft (gehad).

Lees het hele interview met Koula Giagos in de editie van het WeesperNieuws van 12 oktober


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant