Afbeelding

Gooise Meren ziet Weesp wel zitten

Algemeen

WEESP -  Als Weesp straks aan Gooise Meren vraagt om verder te gaan samenwerken of later te fuseren, dan staat Gooise Meren daarvoor open. Dat zegt het college van B en W. Men reageert daarmee op de voorkeur van Weesp om eventueel met Gooise Meren verder te gaan. 

Het college moet echter, na samenspraak met de gemeenteraad, nog haar echte standpunt bepalen over de toekomst. Dat Weesp denkt aan Gooise Meren mag geen wonder heten. De twee gemeenten werken momenteel al een beetje samen: Gooise Meren helpt ons met enkele zorgtaken.

Samenwerken moet kunnen
Maar er zou dus veel meer samengewerkt kunnen worden en eventueel later zelfs gefuseerd, mocht het zover komen. "We vinden dat wij een verantwoordelijkheid hebben om andere gemeenten te helpen bij het vergroten van hun bestuurskracht. We staan open voor alles wat op ons pad komt, ook een herindeling. Wij zijn in ieder geval niet tegen een volgende stap. Maar bijvoorbeeld volgend jaar fuseren, dat zou echt veel te snel zijn. Voor nu is samenwerken prima", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Gemeente maant tot rust
De gemeente Gooise Meren maant vooralsnog echter wel tot rust. De woordvoerder: "De komende tijd willen wij eerst uitvinden wat voor gemeente wij willen zijn en daar ook een succes van maken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant