Afbeelding

Rode cijfers voor regiobrandweer

Algemeen

WEESP - De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek maakt dit jaar fors verlies. Het bestuur van verwacht over 2016 een exploitatietekort van ruim 820.000 euro. De Veiligheidsregio kent iedereen op straat vooral van de brandweer.

De investeringen in een regionaal oefencentrum op Crailo (plan gaat niet door), de opleiding van brandweermensen en verhoogde personele kosten jagen het tekort dit jaar fors op, zo schrijft het bestuur aan alle gemeenteraden in de regio. 

De komende maanden wordt er alles aan gedaan om het tekort zoveel mogelijk te beperken, zo wordt in de brief beloofd. Er wordt vanuit gegaan dat het tekort dit jaar kan worden gedekt uit de eigen reserves.

2017
Ook voor 2017 is het niet helemaal zeker of alle zaken financieel op orde zijn. Er zijn nieuwe risico's waardoor er opnieuw geldgebrek kan komen, zo waarschuwt het bestuur verder. Ook zijn er zorgen over hoe de brandweer in de toekomst kan functioneren met alle nieuwe eisen die aan de organisatie wordt gesteld met het huidige budget. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant