Afbeelding

Tong Ah schittert op WK koken

B2b

WEESP - Het team van chefkok Minsheng Hu heeft hoge ogen gegooid op het WK Chinese gastronomie. De keukenbrigade van Tong Ah keerde uit Ahoy terug met meerdere prijzen, waaronder goud voor het beste koude voorgerecht.

Ook sleepte het team brons in de wacht in de categorie Vegetarische gerechten en zilver met gebakken pasteitjes in de categorie Dimsum. Speciaal voor de foto maakte Minsheng Hu een deel van de inzendingen opnieuw. Een tijdrovend werkje: het gaat om gerechten met bewerkelijke technieken en een oogstrelende opmaak.

Zijn compagnon Linda Woo vertelt ondertussen dat er ook gewerkt wordt aan een 'versimpelde' versie van sommige inzendingen, zodat die straks op de menukaart van Tong Ah kunnen en gasten ze ook kunnen proeven.

Voor Tong Ah was deelname aan het WK een heftige, maar vooral mooie ervaring. Het evenement is internationaal de meest prestigieuze competitie voor de Chinese gastronomie en werd voor het eerst in een land buiten Azië gehouden. Er deden 240 Chinese topchefs uit de hele wereld mee.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant