De zeven huidige gemeenten in de Gooi en Vechtstreek.
De zeven huidige gemeenten in de Gooi en Vechtstreek.

Weesp twijfelt aan kwaliteit regiorapport

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad vindt de kwaliteit van het Deloitte-rapport over de bestuurlijke toekomst in de regio discutabel. Dat staat in een brief aan de provincie Noord-Holland. 

Belangrijkste conclusie van dat rapport van Deloitte, dat in augustus werd gepresenteerd, is dat in de Gooi en Vechtstreek in 2023 nog maximaal drie gemeenten over zijn.

De Weesper gemeenteraad is gevraagd op die conclusie te reageren. In twee A4'tjes schrijven de politieke partijen: "Allereerst willen we opmerken dat er bij een deel van de gemeenteraad van Weesp twijfel bestaat over de kwaliteit van het uitgevoerde onderzoek en het opgeleverde rapport. (...)   Als we naar de regio als geheel kijken moeten ook wij onderkennen dat de regio Gooi en Vechtstreek niet optimaal functioneert. Het is voor de gemeenten in de regio moeilijk om hun eigen belangen te overstijgen. Uit het eigen bestuurskrachtonderzoek van Weesp blijkt dat dit ook voor Weesp geldt. Wij delen echter wel de urgentie van goede samenwerking die in zowel het rapport van Deloitte als ons eigen rapport naar voren wordt gebracht."

Toekomst
Weesp schrijft verder dat de gemeente zich vooral richt op hun eigen onderzoek naar de toekomst. De gemeente gaat het komende jaar praten met Amsterdam en Gooise Meren. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Buurtkamer Aetsveld gaat zaterdag van slot Algemeen 23 sep, 09:29
Logo
Afbeelding
Onderzoek naar waterstromen Groene Vecht? Niks om je zorgen over te maken (vandaag althans) Algemeen 23 sep, 09:07
Logo
Afbeelding
'Dit is de droom' Sientje durft door Algemeen 22 sep, 16:00
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: deze clubs komen aan je deur Sport 22 sep, 15:45
Afbeelding
Oefenpot FC Groningen - ADO Den Haag bij FC Weesp Algemeen 22 sep, 12:28
Afbeelding
De boswachter vertelt Slangen in Gooise natuur Column GNR 22 sep, 11:50
Logo
Afbeelding
Alle 835 beschikbare plekken opgevuld Veel animo bij ouderen voor herhaalprik: ‘Dit is een heel trouwe doelgroep’ Coronavirus 22 sep, 10:00
Afbeelding
Technolab voor groep 7 en 8 Algemeen 22 sep, 08:47
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief