Afbeelding

Man aangehouden voor liquidatie Weesper

Politie

WEESP - Een 22-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de Weesper Chahid Yakhlaf (27) op 31 december in Kerkdriel. Yakhlaf was een bekende van de politie. Zo meldt Nu.nl.

De crimineel werd tijdens oud en nieuw van korte afstand onder vuur genomen met een automatisch wapen terwijl hij met zijn auto het terrein van de camping waar hij verbleef verliet. De twee andere inzittenden van de auto, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten hierbij lichtgewond. Yakhlaf zou een vertrouweling zijn geweest van Gwenette Martha. Hij was op 22 mei 2014 met Martha een shoarmazaak in Amstelveen uitgelopen toen Martha werd geliquideerd. Yakhlaf overleefde eerder een aanslag op zijn leven. 

Bewakingsbeelden
De aanhouding komt op de dag dat de politie beelden vertoont van de liquidatie in het programma Opsporing Verzocht. Op de bewakingsbeelden van de camping is te zien dat twee onbekende mannen al enige tijd vóór de liquidatie op het parkeerterrein bij de toegangspoort aanwezig zijn.

De vluchtauto van de schutters is later brandend aangetroffen in Zaltbommel. Er worden ook beelden getoond van voor 31 december waarop ook twee onbekende personen te zien zijn. 

Uitzending
De uitzending van Opsporing Verzocht begint op dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1. De politie hoopt dat kijkers de mannen op de beelden herkennen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant