Afbeelding

Spar kan bredere paden goed gebruiken

B2b

WEESP - De paden van Spar Veldt in Aetsveld zijn te smal. Er komt zo snel mogelijk verandering in. De verbouwing gaat binnenkort beginnen. 

De buurtsuper krijgt er straks flink wat meters bij, vertelt Veldt: "We gaan het huidige magazijn bij de winkel trekken. Dat betekent dat er over de gehele lengte van de winkel een strook van vijf meter bij komt. Het nieuwe magazijn bouwen we tegen de winkel aan aan, naast de kassahoek."

Uit de regio
De winkelpaden van de Spar zijn nooit ruim bemeten geweest, maar het is pas een probleem gaan worden toen het aantal klanten toenam en mensen op een andere manier hun boodschappen zijn gaan doen. "Ik heb de laatste jaren steeds meer inwoners van Nigtevecht en Nederhorst in de winkel die vanuit hun werk in Amsterdam even bij mij stoppen voor de boodschappen. Parkeren kun je hier voor de deur en dat is ook nog eens gratis."

Twee keer per dag
Ook is het verkeer in de winkel toegenomen. Wat Veldt daarmee bedoelt is: "Vroeger deden mensen een keer in de week voor de hele week boodschappen met behulp van een lijstje. Nu komen ze elke dag, soms zelfs twee keer per dag, en beslissen dan ter plekke wat ze gaan eten. Ook hierdoor is het drukker geworden in de winkel."

Voor het personeel is het ook niet prettig. Medewerkers die moeten bijvullen staan al snel in de weg en werken hierdoor gehaast. "We proberen zo veel mogelijk te vullen buiten de piekuren, maar soms ontkom je er niet aan en lopen we behoorlijk in de weg. Nu bekend is dat we gaan uitbreiden, kunnen we tenminste tegen onze klanten zeggen: sorry, maar we zijn er mee bezig."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant