Afbeelding

Weesp gaat beveiligers inhuren tegen vuurwerkoverlast

Politiek

WEESP - Particuliere beveiligers gaan in de kerstvakantie door Weesp controleren op vuurwerkoverlast. Onder leiding van de PvdA en GroenLinks maakte de gemeenteraad gisteren geld vrij voor een proef. Het moet de overlast van vuurwerk tegengaan.

De politie trekt zich steeds meer terug als handhaver voor dit soort kleinere incidenten. In Hilversum werd er daarom vorig jaar al geëxperimenteerd met het inzetten van andere handhavers, waaronder particuliere beveiligers.

Die beveiligers mogen op zichzelf weinig, maar rijden rond en zorgen zo voor een preventieve werking. Zij gaan verder Weespers wijzen op brandgevaarlijke situaties in combinatie met vuurwerk en ze houden scholen en andere maatschappelijke gebouwen extra in de gaten.

Van Bochove
Het was Kitty Jong van de PvdA die dit voorstel uitwerkte na een voorzet van burgemeester Bas Jan van Bochove. Hij vertelde vorige week aan de gemeenteraad dat hij op de hoogte is van vuurwerkoverlast, maar dat er een 'out-of-the-box-oplossing' nodig was om dit probleem goed te ondervangen. 

De beveiligers gaan in de hele kerstvakantie door Weesp surveilleren. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant