Werk aan de Vechtbrug. Foto: Prorail
Werk aan de Vechtbrug. Foto: Prorail

Treinverkeer plat door werk aan brug

Buurt / wijk

WEESP - Veel hinder voor treinreizigers dit weekend rond Weesp. Er wordt hard gewerkt aan de Vechtbrug. Er rijden daardoor het hele weekend geen treinen tussen Naarden/Bussum, Weesp en Almere

Het werk gaat zaterdag al vroeg van start en duurt tot en met zondagavond laat.

Snel- en stopbussen tussen plaatsen
Er vertrekken het hele weekend wel snel- en stopbussen tussen Naarden/Bussum, Weesp en Almere. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur tot een uur. 

Vechtbrug
"Ooit was de Vechtbrug bij Weesp een dubbelsporige draaibrug zonder bovenleiding, waar geëlektrificeerde treinen dus door moesten rollen. Inmiddels is het een hefbrug met twee valdelen (brugliggers) die volledig van bovenleiding is voorzien en vier sporen bevat. Nog altijd vormen dit soort beweegbare bruggen een belangrijk onderdeel van de spoorinfrastructuur. Het laat in een oogopslag het belang van spoor- en vaarwegen zien voor Nederland. Beide dienen zo veel mogelijk beschikbaar te zijn maar op een zo kosten efficiënt mogelijk manier en met oog voor de omgeving. De nieuwe bruggen zijn een stuk stiller (7dB) dan de oude en kunnen sneller open en dicht", aldus Prorail. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant