[Blog] Waar een kleine stad groot in kan zijn
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Blog

Waar een kleine stad groot in kan zijn

WEESP - De tweehonderd gasten gingen diep onder de indruk naar huis. Met het benefietdiner voor You better PINK! in de Grote Kerk van Weesp hebben Sandra van der Spruit en Tamara Schipper zichzelf overtroffen. Maar er is meer over te zeggen.

Even terug naar gisterenavond. De gasten kregen in de fraai uitgelichte en aangeklede kerk een feestavond voorgeschoteld met zang, dans, cabaret en voortreffelijk eten. Tom Egbers als presentator, Dionne Stax als veilingmeester. Optredens van onder anderen Niet Schieten!, Rick 'Dutch Diamond' van der Kroon en Sandra zelf.

Roze toiletpapier
Alsof dat nog niet genoeg is, waren er ook nog cadeaus (zoals deze fotoshoot), verlotingen, een tafelgoochelaar, een gospelkoor en zelfs een toiletjuffrouw die uitstekend bleek te kunnen zingen en – het gaat om de details – roze toiletpapier had opgehangen.

Pink Ribbon
En er was die moedige Joyce, die vertelde over haar borstkanker. Haar verhaal 'de naakte waarheid' ging door merg en been en dat hield het doel van deze avond in het vizier: geld ophalen voor Pink Ribbon.

Misschien was de geluidsversterking in de galmende kerk wat onderschat, maar verder was deze avond tot in de puntjes verzorgd. Van de ontvangst met prosecco tot en met de afterparty in Aaltje.

Die twee meiden
Er is een mooie traditie van benefietdiners en andere inzamelingsacties in Weesp. Deze avond voor You better PINK! was in alles de overtreffende trap. Het is ongelofelijk dat die twee meiden dat voor elkaar hebben gekregen. En dat zei iedereen dan ook na afloop tegen elkaar.


Uiteraard verdienen deze meiden hier, links Sandra en rechts Tamara, daar ongelofelijk veel waardering voor. Terecht greep burgemeester Van Bochove even de microfoon om dat aan het einde van de mooie avond te benadrukken.

Allemaal Weesper gezichten
Maar ze deden het niet alleen – en Sandra en Tamara zijn de eersten die daar steeds op wijzen.

- De avond werd mede zo'n groot succes dankzij tientallen winkeliers en bedrijven uit Weesp en omgeving. Allemaal brachten ze hun kwaliteit in: van het drukwerk tot het toetje.
- Daarnaast wemelde het in de kerk van de vrijwilligers. Allemaal Weesper gezichten: in de bediening, achter de schermen, in de dansgroepen en niet te vergeten in de modeshows.
- Last but not least: de twintig tafels à duizend euro waren in een mum van tijd uitverkocht en de zaalveiling bracht vele honderden euro's op. Die portemonnees werden getrokken door mensen uit Weesp en omgeving.

Totale opbrengst
Kortom: iedereen deed waar hij/zij goed in is of wat hij/zij zich kon permitteren. Niet alleen gisterenavond, ook tijdens vele andere inzamelmomenten in het afgelopen half jaar. De totale opbrengst voor Pink Ribbon kruipt dankzij de inzet van 'heel Weesp' naar de 50.000 euro!

Positieve instelling
Dus: wat Sandra en Tamara met z'n tweetjes hebben neergezet is fantastisch. Maar wat ze daarnaast met hun positieve instelling hebben weten los te maken in de Weesper samenleving, is net zo fantastisch en misschien wel uniek. Ook dat was een emotie na afloop van deze avond: kijk eens wat wij met elkaar in Weesp tot stand kunnen brengen!

André Verheul.
is hoofdredacteur van het WeesperNieuws

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.