Foto: RTV NH
Foto: RTV NH

Ymere: de overbewoning moet stoppen

Human Interest

WEESP – Twee weken na de noodkreet van de familie Arrais dat hun woonsituatie niet langer houdbaar is, is de sfeer in de discussie verhard: de familie is gesommeerd door Woningcorporatie Ymere om voor 28 februari een einde te maken aan de situatie van de overbewoning aan de Ingelandenstraat.

De familie Arrais woont met zestien mensen in één flat aan de Ingelandenstraat.  Kort na de eerste publicatie over de onwenselijke woonsituatie in het WeesperNieuws kregen de broers Arrais de boodschap van Ymere om echt wat te doen aan hun onwenselijke woonsituatie. Ze reikten het gezin verschillende alternatieven aan, waaronder een woning zoeken buiten de regio waar wel sociale huurwoningen beschikbaar zijn. In Friesland was een woning beschikbaar.

Vast contract
Abdellah: "Ik word er wanhopig van. Hoe kan Ymere nu zo gemakkelijk zeggen dat ik ons leven maar moet oppakken en naar Friesland verhuizen? Ik ben 57, ik heb anderhalf jaar gezocht naar deze baan bij pakketbezorgbedrijf DHL en heb nu een vast contract. Dat vind ik niet zomaar nog een keer in Friesland. Daarbij zitten mijn kinderen hier op school."

Op de vraag wat hij vindt van het verwijt dat hij zelf deze situatie heeft gecreëerd, reageert Abdellah bijna wanhopig: "In Dubai hield mijn baan op. Ik heb er gewerkt van accountmanager tot logistiek manager, maar ook daar is in de slechte economische situatie geen werk voor mij te vinden. Ik had weinig tijd - de kinderen moesten in september weer naar school - en ik ben vertrokken. Veel mensen vertrekken momenteel overhaast uit Dubai. Ik kon niet anders, maar achteraf bekeken was ik te optimistisch. Ik dacht echt dat het inwonen bij mijn broer hooguit drie maanden zou duren." De familie vestigt haar hoop op wethouder Eijking. Abdellah: "Hij heeft op de radio gezegd dat hij de situatie ging uitzoeken. Ik hoop dat hij wat voor ons kan betekenen. Ik wil hem heel graag spreken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant