Het kopje zeldzaam Weesper porselein, bij elkaar geplakt met huishoudlijm.
Het kopje zeldzaam Weesper porselein, bij elkaar geplakt met huishoudlijm.

Hoe gaat Weesp verder met het museum?

Cultureel

WEESP - Als de toestand van Museum Weesp samengevat kan worden in één object, dan is het wel het kopje Weesper porselein dat conservator Lisette Zijp op de zolder van het stadhuis vond. Prachtig, zeldzaam, maar bij elkaar geplakt met huishoudlijm. Zij hield gisteren bij de gemeenteraad een vurig betoog voor meer aandacht.

Amper een jaar na de grote opknapbeurt blijkt dat veel zaken er heel anders voorliggen dan aanvankelijk gedacht. De inkomsten zijn minder dan eerst voorgespiegeld, de collectie heeft heel veel aandacht nodig, de opslag is dramatisch en de vrijwilligers moeten gecoördineerd worden en voor heel veel dingen is er überhaupt geen visie of beleid. 


Conservator Lisette Zijp wil vooruit met het museum. Wil de politiek ook?

Er zijn ook veel positieve kanten. Lisette Zijp kwam het afgelopen als de nieuwe conservator en heeft de wind er flink onder. Volgens haar kan de kleine collectie van Museum Weesp zich meten met het Rijksmuseum. Er zitten topstukken bij, zoals het kopje Weesper porselein. Maar het heeft ook veel aandacht nodig, zoals het Weesper kopje porselein.


'Collectie kan zich meten met Rijksmuseum'

Aan de gemeenteraad is nu de keus: is er de mogelijkheid om extra budget vrij te maken zodat Zijp de hulp krijgt van een extra vrijwilligerscoördinator, of niet. Het college van B en W gaat in ieder geval kijken wat er mogelijk is. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant