Afbeelding

't Vinkennest is klaar voor bewoners

Buurt / wijk

WEESP - Tien jaar nadat Jan Putter toenmalig kerkcentrum Hogewey kocht, heeft zijn bouwbedrijf de nieuwbouwwoningen op deze locatie kunnen opleveren aan de kopers. "We hebben een lange adem nodig gehad", erkent zoon Frank Putter. "Maar dat komt vaker voor met dit soort 'inbrei-locaties'.

Met inbrei-locaties bedoelt Putter de herontwikkeling van een stuk grond binnen de bebouwde kom.

Voorzieningen om de hoek
't Vinkennest, zo heet het nieuwbouwproject aan de Waarschapsstraat. Het behelst veertien nieuwbouwhuizen in drie verschillende woningtypen. Volgens Putter zijn de meeste woningen verkocht aan jonge gezinnen en stellen die in de toekomst een gezin willen stichten. Onlangs hebben zij de toekomstige bewoners de gelegenheid gegeven elkaar te ontmoeten op een door het bouwbedrijf belegde welkomstavond. Wanneer de eerste bewoners hun huis gaan betrekken, durft Putter niet te zeggen.

"Wij hebben ons deel opgeleverd en de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners. Ons werk in Weesp zit er sinds afgelopen vrijdag dus op. De werkzaamheden die nu nog in en aan de woningen plaatsvinden, gebeuren in opdracht van de nieuwe bewoners zelf. De een zal eerder klaar zijn dan de ander. Hoe dan ook, de nieuwe bewoners gaan in 't Vinkennest vast mooie jaren tegemoet."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant