Afbeelding

Weesp krijgt uitleenpunt voor rolstoelen en scootmobielen

Zorg

WEESP - De gemeente Weesp werkt aan een rolstoel- en scootmobieluitleen. Hiermee wil het stadsbestuur mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn de helpende hand bieden.

Het uitleenpunt komt in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Wanneer de service precies van start gaat is afhankelijk van de levertijd van de bestelde hulpmiddelen.

De gemeente schaft enkele rolstoelen en scootmobielen aan en leent die vervolgens uit aan Weespers die (tijdelijk) niet mobiel zijn. Zo kunnen deze mensen er toch op uit, zonder ingewikkelde of dure huur- of koopovereenkomst af te sluiten. Het uitleenpunt bij de bibliotheek wordt low profile, ingewikkelde procedures blijven achterwege. Ook kunnen mensen die langer of blijvend slecht ter been zijn op deze manier uitproberen wat een rolstoel of scootmobiel voor hen kan betekenen. Als het bevalt kunnen ze, al dan niet vanuit de WMO, zelf een rolstoel of scootmobiel aanschaffen.

De gemeente vindt dat geen enkele Weesper aan huis gekluisterd zou moeten zijn en hoopt gebruikers met deze nieuwe service naar buiten te krijgen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant