Afbeelding

'Afspraken met WeHave onhoudbaar'

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp stelt dat afspraken uit 2014 met handbalvereniging WeHave over het gebruik van een nieuw te bouwen sporthal in de Bloemendalerpolder niet nagekomen kunnen worden. Het zou te veel op staatssteun lijken.

In 2014 ondertekenden de gemeente en WeHave een overeenkomst over een nieuw te bouwen sporthal in de wijk Weespersluis, bij de nieuwe basisscholen. WeHave zou in de nieuwe hal allerlei voordelen krijgen, omdat er al jaren met de handbalvereniging door Weesp wordt geschoven. Een compensatie dus. Maar nu de bouw van de hal dichterbij komt, blijken de afspraken volgens de gemeente juridisch onhoudbaar.

Door een korting van 50 procent op de huur, het aan WeHave gunnen van het uitbaten van de kantine en het opstrijken van de reclame-inkomsten, krijgt WeHave zo veel voordeel dat er mogelijk sprake is van staatssteun. En dus wil de gemeente opnieuw onderhandelen. WeHave is boos en stelt dat de gemeente de afspraken uit 2014 gewoon moet nakomen.

Gesprekken
Verantwoordelijk wethouder Astrid Heijstee heeft de onderhandelingen met de handbalvereniging opnieuw opgestart. "We kunnen dit niet uitvoeren. We kwamen achter de juridische problemen toen we alle afspraken over de bouw van de nieuwe scholen nog eens onder de loep namen. Ik begrijp de frustratie van de handballers en we zijn opnieuw in gesprek. We willen nieuwe afspraken maken in de geest van de eerdere overeenkomst. Maandag is er weer een overleg."

Voorzitter Edwin Hoving van WeHave: "Het is een raadsbesluit en dat moet het college gewoon uitvoeren. Wat het college schrijft is niet waar. Het staat dinsdag op de agenda van de raadscommissie, maar we gaan maandag eerst het gesprek aan en dan hopen we er uit te komen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant