Afbeelding

Vier kerst met Janneke voor bijzondere reis

Cultureel

WEESP - Met huiskamerconcerten en een kerstvoorstelling in Theaterpand Weesp hoopt de 17-jarige Janneke de Groot de laatste duizend euro in te zamelen voor haar Up With People-avontuur. De Weespse vertrekt naar Noord-Amerika om zich daar aan te sluiten bij een muziekgezelschap dat zich inzet voor een betere wereld.

'Kerst met Janneke' vindt vrijdag 16 december plaats in Theaterpand Weesp. "Jürgen Theuns vertelt een kerstverhaal, waar ik liedjes omheen zing. Ook zing ik duetten met anderen en zijn er gastoptredens, onder meer van andere deelnemers van ABN Amro Talent van de Toekomst waarmee ik afgelopen zomer op de Uitmarkt mocht optreden."

Kaarten
Kaartjes voor 'Kerst met Janneke' zijn voor tien euro per stuk te koop via www.theaterpandweesp.nl. Eventuele overige kaarten zijn op de avond zelf aan de deur te koop. De opbrengst gebruikt de Weespse voor haar deelname aan Up With People, een Amerikaanse organisatie die ieder jaar met een cast van ongeveer honderd jongeren over de wereld trekt. Met muziek willen zij mensen met elkaar verbinden.

Daarnaast doet de groep in elke plaats die ze aandoen vrijwilligerswerk voor de lokale bevolking. Alle deelnemers moeten 15.000 euro inleggen. Daarvan heeft Janneke er al 14.000 bijeen, onder meer met de verkoop van een eigen cd. Het restant moet komen van de kerstavond en huiskamerconcerten. Wie livemuziek wil op zijn familiediner of bedrijfsborrel kan Janneke boeken voor honderd euro.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant