Na het ongeval was de weg ruim 24 uur afgesloten.
Na het ongeval was de weg ruim 24 uur afgesloten. Foto: RTV NH

Weesp leeft mee met nabestaanden Susan Smit

Algemeen

WEESP - De plotselinge dood van Susan Smit, die zaterdagmiddag verongelukte op de A9, is een grote klap voor haar familie en dierbaren. De auto van de 40-jarige Weespse raakte bedolven onder een omgevallen verkeersportaal, waardoor zij ter plekke overleed. 

Haar partner René van Amstel laat via een woordvoerder van de familie weten over het onderzoek in goed contact te staan met de politie. Behalve dat duidelijk is dat zijn vriendin in ieder geval geen enkele blaam treft, doet hij (vooralsnog) geen uitspraken over het ongeval. 

Susan Smit reed zaterdagmiddag op de A9 nabij afslag Weesp, toen een verkeersportaal met matrixborden omviel en op haar auto terechtkwam. Een 63-jarige man uit Zutphen, die een werkvoertuig bestuurde, raakte gewond. Volgens mediapartner NH is een bestuurder van weer een ander werkvoertuig aangehouden. Hij zou het portaal per ongeluk geraakt hebben. 

De Weespse laat drie kinderen achter. In de sociale media wordt erg meegeleefd met de nabestaanden. Ook vanuit Weesp worden er onder de berichtgeving volop steunbetuigingen achtergelaten. Het raakt veel mensen, ook omdat het zo'n bizar ongeluk betreft. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant