Huurdersverenigingen, Ymere en gemeente tekenen afspraken. Ze zijn een jaar geldig.
Huurdersverenigingen, Ymere en gemeente tekenen afspraken. Ze zijn een jaar geldig.

Niet meer sociale huurhuizen, maar ook niet minder

Buurt / wijk

WEESP - Er komen geen sociale huurwoningen bij, maar het worden er ook niet minder. Dat is het resultaat van nieuwe onderhandelingen tussen woningcorporatie Ymere, de gemeente Weesp en de huurdersverenigingen.

Op het stadhuis werden vanmiddag die 'prestatieafspraken' getekend. Er gingen weken aan onderhandelingen aan vooraf. In de afspraken, die voor het eerst zijn getekend, is onder meer vastgelegd dat Ymere de komende vier jaar niet meer dan 40 sociale huurwoningen verkoopt, maar er ook 40 bij gaat bouwen op de plek van de voormalige Kostverlorenflat. Ook gaat Ymere het komende jaar investeren in het karakteristieke 'Rode Dorp', het kleine wijkje huurwoningen aan de Singel, Talmastraat en Schaepmanstraat. Onder meer de funderingen zijn slecht en hebben onderhoud nodig.

Woningbouw
Ook zijn er afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling van vier woningbouwlocaties in de wijk Hogewey, aan de Kostverlorenstraat, op de plek Kostverlorenflat, de tweede fase van de Kastanjelaan en de Plataanlaan. Daar zijn nog geen concrete plannen, maar komend jaar wordt er verder gesproken wat daar gaat gebeuren.

Opvallend is de rol van de huurdersverenigingen Vechtstroom en WMM. Zij praten actief mee over de plannen en ondertekenden de prestatieafspraken vanmiddag ook. Vroeger was dit een typische aangelegenheid tussen gemeente en woningbouwcorporatie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant