Afbeelding

Inbraakgolf: politie meldt zeker 13 inbraken

Politie

WEESP - Dertien inbraken of pogingen daartoe in Weesp, zo meldt de politie. Er is daarmee sprake van een inbraakgolf. Een overzicht.

Lageweyselaan
Tussen 1 en 4 december is er geprobeerd om in te breken in een huis aan de Lageweyselaan. Het slot van de tuinpoort werd opengebroken en vervolgens is geprobeerd de achterdeur open te breken met een schroevendraaier of breekijzer. 

Van Rijnstraat
Op donderdag 8 december rond 3.00 werd een bewoonster van de Rembrandt van Rijnstraat wakker van gestommel. Zijn betrapte twee mannen in het donker gekleed op het balkon. Bij het zien van de bewoonster gingen de mannen er vandoor.

Lange Muiderweg
Tussen woensdag 7 en 12 december is er ingebroken in een leegstaande woonboot en in een boerderij aan de Lange Muiderweg.

Reigersweide
Op zaterdag 10 december om 3.00 uur werden bewoners van de Reigersweide wakker van een harde klap. Ze namen poolshoogte en zagen dat de ruit van de achterdeur ingegooid was. Er is niets gestolen.

Talmastraat, Wiefferingdreef en Vermeerstraat
Tussen 9 en 10 december was het raak bij hoekwoningen in de Talmastraat , G.J. Wiefferingdreef en de Johannes Vermeerstraat.

Singel en Kostverlorenflat
Op de Singel en Kostverlorenstraat gooide men met een steen de ruit van de achterdeur in.

Holsthof
Op zondag 11 december rond 21.00 uur verjoeg een bewoonster van het H Roland Holsthof twee mannen die op haar balkon stonden.

Kikkenstraat
Ook die dag: brak men met een koevoet de achterdeur van een woning in de Kikkenstraat open.

Herensingel
Die zondag weer: rond 22.30 uur overliepen bewoners van de Herensingel twee inbrekers in hun woning. De twee licht getinte mannen gingen er vandoor richting station.

Waarschapsstraat
Tenslotte is er nog geprobeerd in te breken in een hoekwoning aan de Waarschapsstraat. Dit gebeurde tussen de 10de en 12de.

Van alle zaken zoekt de politie dringend getuigen. Die kunnen zich melden via 0900-8844. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant