Silvia Pfeiffer en Jos Bakker bezegelen de sponsoring.
Silvia Pfeiffer en Jos Bakker bezegelen de sponsoring.

Eerste museumsponsor is over de dam

Cultureel

WEESP - Of het nu het Rijksmuseum is, het Mauritshuis of Beeld en Geluid; elk zichzelf respecterend museum heeft bedrijfssponsors. Vanaf vandaag geldt dat ook voor Museum Weesp.

Via de Stichting Vrienden Museum Weesp kunnen bedrijven zorgen voor financiële steun aan het vernieuwde gemeentemuseum in het stadhuis. De vriendenstichting is begin dit jaar opgericht om het museum en haar collectie te ondersteunen en te verbeteren. Er zijn ook al ruim 25 particuliere vrienden.

De eerste bedrijfssponsor is meteen een heel opvallende: Anker Weesp, het jenevermerk dat dit jaar van start ging en overduidelijk is geïnspireerd door het rijke jeneververleden van Weesp. 

Vele volgen
Voorzitter Jos Bakker van de museumvrienden is blij dat het eerste schaap over de dam is en hoopt dat er nog vele bedrijfssponsors zullen volgen. "Het museum kan in deze nieuwe opstartfase nog flink wat steun gebruiken."

Silvia Pfeiffer van Anker: "Het betoog voor steun van conservator Lisette Zijp in de raadscommissie sprak ons zo aan, dat we meteen besloten actief te gaan steunen. We moeten enorm trots zijn op Museum Weesp en de unieke collectie die in het stadhuis te zien is."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant