Afbeelding

Zone 1380 en Jori Hermsen vinden elkaar

Cultureel

WEESP - Theaterschool Zone 1380 en Jori Hermsen Producties bundelen de krachten. Met ingang van het nieuwe jaar gaan de twee organisaties samenwerken in Theaterpand Weesp.

De samenwerking bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt Hermsen vaste docent bij Zone 1380, evenals actrice Jessica Zeylmaker, onder meer bekend van de films 'Spijt!', 'Trollie' en 'Nono het zigzagkind'. Zij gaan de lessen in het nieuwe PREP-jaar (vooropleiding theater) verzorgen.

Daarnaast werken Theaterschool Zone 1380 en Jori Hermsen Producties vanuit het Theaterpand aan hun eigen projecten. Beide maakten afgelopen seizoen met Weesper spelers spraakmakende en uitverkochte voorstellingen in Weesp. Zone 1380 kwam onder meer met 'Uitgekleed', een verrassende theaterbewerking van de Netflixserie 'Orange Is The New Black'. Jori Hermsen bracht in en rond een circustent op Het Domijn de ondergang van circusfamilie Waltz in beeld.

Kruisbestuiving
"Een kruisbestuiving, zowel creatief als praktisch", beschrijft Daniëlle Meyer van Zone 1380 de samenwerking: "We bundelen de krachten en hebben zo veel meer te bieden voor jongeren die les willen of in een productie willen spelen. We houden onze eigen initiatieven, maar ondersteunen elkaar en gaan nieuwe interessante samenwerkingen aan."

Zo start Zone 1380 met een nieuwe oriëntatiecursus en zoekt Jori Hermsen talenten van 16 tot 24 jaar voor zijn nieuwe productie 'De Jossen'.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant