Afbeelding

Comité vraagt Kamer om nieuw fusiedebat

Politiek

WEESP - Het Comité Zelfstandig Weesp verzoekt de Tweede Kamer zich opnieuw te beraden over de herindeling van de Gooi en Vechtstreek. De actiegroep reageert hiermee op de gelegenheid van inspraak voor Weespers.

Het Comité Zelfstandig Weesp maakt mede vanwege het ontbreken van een fiscale prognose bezwaar tegen het fusieprogramma Gooi en Vechtstreek. Het comité acht nut en noodzaak voor een fusie of samenwerking onvoldoende onderbouwd en maakt zich ook zorgen over andere aspecten van de herindeling en de toekomst van Weesp. Secretaris van Het Comité Zelfstandig Weesp Fahima Popal heeft de Tweede Kamer een aangetekende brief gestuurd waarin ze een aantal zaken aankaart. Ze roept de Tweede Kamer op 'het fusieverhaal Gooi en Vechtstreek nogmaals in debat te brengen'. 

De brief:

Aangetekend en per e-mail.

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Mw. Khadija Arib en haar leden,

In verband met de gelegenheid van inspraak voor de inwoners van de gemeente Weesp in het fusie of samenwerkingsprogramma van Gemeenten verzoeken wij de Tweede Kamer nota te nemen van het volgende. Vanuit de Provincie Noord-Holland wordt aangegeven dat de gemeente Weesp in de toekomst niet meer zelfstandig kan functioneren. Hierbij wordt aangegeven dat dit gebaseerd is op gebrek aan bestuurskracht. Wij vinden als burgers van Weesp deze stelling erg vaag en onvoldoende. Als burgers van Weesp kunnen wij alleen de inspraak doen en niet de uitspraak.! De zorg hierin van de Weespers is niet ongefundeerd omdat wij op dit moment ook onze zeggenschap en inbreng op Volkshuisvesting zijn kwijt geraakt door gebrek aan inspraak naar een zogenaamde fusie met de Cluster Organisatie Ymere welke financieel in zwaar weer blijkt te verkeren. Achteraf is Minister Blok hier ook heel duidelijk in. De vraag is dus ook terecht in het nieuwe verhaal door wie en hoe gaat het nieuwe fusieplan betaald worden. Wij verzoeken de Kamer nogmaals het fusieverhaal Gooi en Vechtstreek in debat te brengen.

In afwachting uw antwoord onderteken ik namens de commissie als Secretaris

Mw. Fahima Popal.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant