Theo van Amsterdam gaat met pensioen.
Theo van Amsterdam gaat met pensioen.

Theo: 'tijd om soepeler te worden in Slijkstraat'

B2b

WEESP - Het is tijd om de starheid rond de bestemmingen van de panden in de Slijkstraat los te laten. Dat zegt ondernemer Theo van Amsterdam vandaag in het WeesperNieuws.

Volgens hem komen er betere tijden aan voor het Weesper winkelbestand. "De laatste jaren zijn niet makkelijk geweest, maar met de komst van nieuwbouwwijk Weespersluis zie ik het positief in. Niet alleen voor onze ruimgesorteerde doe-het-zelfzaak, maar ook voor de andere Weesper ondernemers die overeind zijn gebleven. Zij hebben volgehouden en daar plukken ze straks de vruchten van."

Beter een kantoorpand dan een leeg pand
Dan moet de gemeente nog wel even iets doen aan het bestemmingsplan voor de Slijkstraat: "Er staan nu onnodig panden leeg omdat het ondernemersplan van geïnteresseerden soms in strijd is met het bestemmingsplan. Het is trouwens wel zo dat de gemeente op verzoek van de ondernemers zo star doet. Uit angst dat de Slijkstraat een kantoorstraat werd hebben wij er destijds op aangedrongen niet zo snel meer een detailhandelbestemming te wijzigen naar een dienstverleningsbestemming. Dat werkt nu tegen ons. De tijd is veranderd, er staat veel leeg. Daar moet je wel in meebewegen. Daarom zeggen wij nu: beter een kantoorpand dan een leeg pand."

Theo van Amsterdam gaat 2017 in als pensionado. Een gek idee, vindt de ondernemer. 42 jaar geleden nam hij als 23-jarig broekie de ijzerwarenzaak in de Slijkstraat over.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant