Teus van Harreveld 1935 - 2016
Teus van Harreveld 1935 - 2016

Oud-wethouder Teus van Harreveld overleden

Algemeen

WEESP - Oud-wethouder Teus van Harreveld is eerste kerstdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. 

Teus van Harreveld maakte deel uit van ouderenpartij AOV, dat in 2002 met maar liefst 4 zetels de gemeenteraadsverkiezingen won. Deze verkiezingswinst leverde de partij ook een plek in de coalitie op. 

Toen het AOV een wethouder moest leveren, werd Teus van Harreveld naar voren geschoven. Hij had nooit de ambitie om deel uit te maken van B en W, maar accepteerde de functie toch. In die hoedanigheid maakte hij zich samen met zijn achterban sterk voor seniorenwoningen, een rollatorvriendelijk Weesp en voorzieningen voor de minima. 

In 2006 moest het AOV een grote klap incasseren. De partij kelderde van 4 raadszetels naar slechts één raadszetel. Die werd in eerste instantie ingenomen door Teus van Harreveld, die al voor de verkiezingen had laten weten sowieso geen wethouder meer te willen zijn. Hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn gezin en zijn familie. Zijn raadszetel gaf hij na iets meer dan een jaar door aan Ben Heezius, die in 2015 overleed. Langzaam maar zeker verdween het AOV van het lokale, politieke toneel. 

Teus van Harreveld kampte al wel langer met een wat kwakkelende gezondheid maar zijn dood kwam voor de familie heel onverwacht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant