De brandweer staat nu eerst te boenen voor ze terug naar de kazerne kunnen.
De brandweer staat nu eerst te boenen voor ze terug naar de kazerne kunnen.

Niet meer met vieze pakken in brandweerauto

WEESP - Met vieze kleding aan terug naar de kazerne, dat doet de brandweer niet meer.  Er is nu het protocol 'arbeidshygiëne'.

Na de slaapkamerbrand aan het Diepenbroickpark in Weesp trad het nieuwe protocol in werking. Nadat de brand geblust was, verwisselden de brandweerlieden ter plekke hun vuil geworden pakken voor schoon goed. Ook helmen, zaklampen en andere attributen werden eerst gepoetst of apart verzameld in een zak.

Roet
Zeker bij binnenbranden verzamelen de brandweerlieden op hun pak en attributen veel roet en andere troep die vrijkomt bij brand. Na de brand komen die deeltjes terecht in de brandweerauto's en kazerne.

Gezondheid
Hoewel niet bewezen, is het aannemelijk dat dat slecht is voor de gezondheid. Daarom kiest de brandweer Gooi en Vechtstreek voortaan voor het schoonmaken op locatie en houdt zo schadelijke stoffen die vrijkomen bij brand buiten de brandweerauto's.


2 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail