Afbeelding

Langs de deuren voor anti-fusiehandtekening

Politiek

WEESP - Weespers kunnen vanaf vandaag een actievoerder aan de deur verwachten die komt vragen om een handtekening tegen een gemeentelijke fusie. Het Comité Zelfstandig Weesp gaat deze week deur aan deur in Weesp. 

Onder de noemer 'Baas in eigen gemeente!' voert het comité nu op straat actie om de landelijk, provinciale en lokale politiek ervan te overtuigen dat de zelfstandige gemeente Weesp niet moet opgaan in een andere gemeente. Het draait puur om een fusie, een gemeentelijke samenwerking vinden de actievoerders wel goed.

Niet zelfstandig
In oktober concludeerde de gemeenteraad van Weesp na eigen onderzoek dat de gemeente niet meer zelfstandig kan voortbestaan. De komende maanden worden er daarom gesprekken gevoerd met de buurgemeenten Gooise Meren en Amsterdam om te kijken naar een samenwerking of fusie.

Het Comité Zelfstandig Weesp is van mening dat een fusie geen voordelen biedt. De kloof tussen burger en politiek wordt er alleen maar groter door, zo zeggen ze.

Markt
Morgen staan actievoerders op de markt om handtekeningen op te halen. Wie geen actievoerder aan de deur heeft gehad, kan zich melden bij het echtpaar Zondergeld aan de Herensingel 162 om te tekenen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant