Afbeelding

Boehringer Ingelheim dicht; 65 banen weg

B2b

WEESP - Boehringer Ingelheim gaat de medicijnfabriek voor dieren in Weesp sluiten. 65 werkplekken gaan aan het einde van dit jaar verloren. Zo meldt het bedrijf.

De sluiting is het gevolg van een wereldwijd overnamespel bij medicijnfabrikanten. In juni 2016 hebben Boehringer Ingelheim en Sanofi overeenkomsten ondertekend voor een strategische zogenoemde 'businessswap': een ruil van de diergeneesmiddelenactiviteiten van Sanofi (onder de naam Merial) en de consumentengezondheidsactiviteiten van Boehringer Ingelheim.

Als stap op weg naar één bedrijf voor dierengezondheid wordt de fabriek in Weesp eind 2017 gesloten. 

De vestiging in Weesp vervult momenteel een aantal functies, waaronder labelen en verpakken voor de Europese markt, kwaliteitsbeheer en R&D-activiteiten. Er werken nu 65 mensen.

Solvay Duphar
De activiteiten worden verplaatst naar andere vestigingen van Boehringer Ingelheim of naar externe partners. Boehringer Ingelheim komt voort uit het oude Solvay Duphar. Later werd het Fort Dodge en nog later weer Pfizer. Die speelde al eerder met het plan de fabriek te sluiten waarbij 110 mensen op straat zouden komen te staan. Dat was toen landelijk nieuws.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant