Afbeelding

Crisis bij belastingsamenwerking

Politiek

WEESP - Komt de aanslag van de gemeentelijke belasting dit jaar op tijd? De belastingsamenwerking met Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht verkeert in crisis. Een nieuwe directeur moet uitkomst bieden.

De problemen zijn behoorlijk, zo blijkt uit een brief van het college van B en W aan de Weesper gemeenteraad. Wethouder Joop Overmars gaf deze week ook nog extra uitleg aan de raadsleden.

De directeur is weg, er is een computersysteem waar niet de juiste WOZ-aanslagen uitkomen voor de inwoners en er is nog geen snelle oplossing in zicht. Er is met spoed een interim-directeur aangenomen om de problemen op te lossen, maar het is nog onduidelijk of alle Weespers wel uiterlijk in maart de aanslag voor de gemeentelijke belastingen in de bus krijgen. 

Termijnen
Als maart niet wordt gehaald, dan is dat een probleem voor iedereen die in termijnen wil betalen. Er zijn dan simpelweg niet genoeg termijnen meer over. 

Al tijden
Het rommelt eigenlijk vanaf het begin al in de belastingsamenwerking tussen Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht. De organisatie, die de belastingtaken van de gemeente overneemt, presteert ondermaats, niet transparant en er zijn continu kleine problemen.

De komende weken moet duidelijk worden of alles op tijd in orde komt voor de aanslagen van dit jaar. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant