Annie en Piet in 2017.
Annie en Piet in 2017.

Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen...

Algemeen

Zoek de verschillen. Ze staren elkaar nog net zo liefdevol in de ogen als 60 jaar geleden. Annie en Piet Hoogendoorn uit Weesp waren vorige week 60 jaar getrouwd. Dat werd gisteren gevierd met een receptie en aansluitend een etentje in Baambrugge. 



Annie en Piet in 1957. 

De twee leerden elkaar kennen tijdens een jongerendag van de kerk in Zeist. Twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Het stel kreeg maar liefst zes dochters. Vijf wonen er in de buurt, de zesde woont in Canada maar is speciaal voor de gelegenheid een weekje overgekomen met kleindochter Tirzah. 

Annie en Piet kwamen in Weesp wonen vanwege Piets werk. Hij is chef laborant geweest bij chocoladefabriek Van Houten, waar hij verantwoordelijk was voor de kwaliteitstesten. "Natuurlijk stopte ik wel een stukje chocolade in mijn mond, maar zo ging dat testen niet. Dat deden we met speciale apparatuur waarmee je waarden kon uitlezen."

Parfums en shawls
Piet moest geregeld voor zijn werkgever naar het buitenland, omdat hij veel verstand had van de producten. Bij thuiskomst werd Annie dan altijd verrast met een lekker parfum of een mooie shawl. Annie zorgde er op haar beurt altijd voor dat ze er, ondanks haar drukke gezin, altijd tip top verzorgd uitzag, iets wat Piet ook nu nog steeds aan haar waardeert.

Ook tijdens het bezoekje van de krant zagen ze er allebei uit om door een ringetje te halen. Op de bank, te midden van maar liefst zestien boeketten, speelden ze met plezier hun favoriete trouwfoto na. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant