Aan deze situatie komt met de verhuizing een einde
Aan deze situatie komt met de verhuizing een einde

Arrais: 'Dan maar naar Kollum'

Mensen

WEESP - Met zijn rug tegen de muur pakt Abdellah Arrais vandaag zijn spullen in: hij verhuist met zijn vrouw en zes kinderen naar een woning in Friesland.Hiermee komt er een eind aan de overbewoning met zestien personen in de Ingelandenflat. 

Abdellah Arrais ziet voor zichzelf geen andere keuze. Voor zijn gevoel wordt hij tegengewerkt door Ymere en ook de gemeente komt haar belofte niet na: hun smeekbede voor een eigen woning in Weesp werd niet gehoord. Wel lag er een ultimatum: vóór 27 februari moest Abdellah de flat van zijn broer Mustafa en zijn beide ouders verlaten.

Vier slaapkamers
De woning in Kollum biedt het gezin vier slaapkamers, een grote tuin en een schuur. En dat voor een mooie huurprijs. Ondanks het verdriet om het vertrek uit Weesp is Abdellah optimistisch gestemd. "We gaan er het beste van maken." 

Tijdelijk
Net zoals Abdellah het verblijf bij het gezin van zijn broer in Weesp als tijdelijk zag, toen hij naar Nederland terugkeerde na een veertienjarig verblijf in Dubai, zo ziet hij ook deze verhuizing naar Friesland. Abdellah: "Ik sta nog steeds ingeschreven bij Woningnet. Ooit zal het me lukken om een huis in Weesp te vinden. Daarvoor voel ik me teveel Weesper en wil ik dichter bij onze zieke ouders wonen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant