Afbeelding
Audio

'Als niemand opstaat, komt er geen S&B-feest'

Cultureel

WEESP - Het doorgaan van het Sluis-en-bruggenfeest is onzeker. Het bestuur van de stichting Volksfeesten kampt met grote personele problemen. "We hopen dat er nu mensen opstaan die de organisatie willen voortzetten. Anders gaat het feest niet door. Helaas", zegt voorzitter Pieter Kors.

De organisatie komt neer op een handjevol mensen, van wie meer dan de helft om uiteenlopende redenen is gestopt. Voor Pieter Kors (horeca) en Theo Voskuil (braderie) is dat reden om nu de noodklok te luiden. "Wij willen op deze manier niet door en zeggen: laat er een nieuw bestuur opstaan", aldus Kors. Hij en Voskuil willen de nieuwkomers begeleiden en in de nieuwe situatie de horeca-activiteiten en de braderie blijven coördineren 

Gemeente actief
Een van de belangrijkste taken is het overleg met de gemeente over regels en vergunningen; voor vrijwilligers niet het leukste werk. Kors roept de gemeente op actief mee te denken om dat te vergemakkelijken. "Het feest is tenslotte van groot algemeen belang voor Weesp", stelt hij.

Daarnaast hoopt Kors dat meer ondernemers en instellingen opstaan die belang hebben bij het feest. 

Sinds 1978
Het driedaagse Sluis-en-bruggenfeest wordt sinds 1978 jaarlijks gehouden in het centrum van Weesp en dat zou dit jaar dus voor de 40e keer zijn. In de geschiedenis is vaker de noodklok geluid over het voortbestaan van het feest als gevolg van gebrek aan organisatiecapaciteit. 

Beluister de uitleg van Pieter Kors 
Beluister de uitleg van Pieter Kors

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant