Danielle Meyer wordt benoemd
Danielle Meyer wordt benoemd

Daniëlle Meyer in de raadscommissie

Politiek

WEESP - Een opvallend nieuw gezicht in Weesper politiek: Daniëlle Meyer, de drijvende kracht achter Theaterpand Weesp en Weesper van het jaar 2014, komt voor de WSP in de raadscommissie. Ook Rita van Geenen werd gisteravond benoemd: zij volgt Ad van Gemert op in de gemeenteraad. 

Met nog ruim een jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn er de laatste maanden opvallend veel wisselingen in de raadscommissies: de commissies doen het voorwerk voor de gemeenteraad en zijn een mooie opstap in de politiek. 

Benoeming
Raadscommissies en de gemeenteraad hebben een benoemingsprocedure. Er moet een belofte of eed worden afgelegd nadat een speciale commissie geloofsbrieven bekijkt en goedkeurt. Dat gebeurt alleen in gemeenteraadsvergaderingen en gisteravond was er een. 

Weesper van het jaar
Daniëlle Meyer en Sara Kroos zijn de allereersten die in 2014 door het WeesperNieuws zijn uitgeroepen tot Weesper van het Jaar voor hun Theaterschool Zone 1380 en Theaterpand Weesp aan de Herengracht. Meyer was eerder achter de schermen bij D66 actief, maar stapte over naar de WSP. 


Rita van Geenen de gemeenteraad in. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant