Afbeelding

Nikki de Nies, meest inspirerende student

Mensen

WEESP - Pas toen ze de motivatie hoorde waarom ze door het Nijmeegse studentenplatform Nultweevier was uitgeroepen tot de meest inspirerende student van 2016, kon Nikki de Nies blij zijn met de eervolle benoeming. 'Blijkbaar inspireer ik anderen door de manier waarop ik over mijn leven schrijf en omga met mijn ziekte. Niet omdat ik zielig ben. Als dat het geval was dan had ik voor de eer bedankt."

Dus liet de 23-jarige Weespse, die communicatiewetenschap in Nijmegen studeert, na haar benoeming vorige week opnieuw de rollercoaster aan aandacht over zich heen komen. In no time leek de hele wereld op de hoogte te zijn: haar medestudenten, de collega's van het dispuut waarvan zij preses is, haar vrienden en familie, iedereen buitelde over haar heen.

Nikki moet er wel om lachen: "Dit was het laatste waar ik op zat te wachten. Ik doe juist enorm mijn best een gewoon leven te leiden. Mijn ziekte probeer ik iets van het verleden te laten zijn, al word ik helaas nog voortdurend met de gevolgen geconfronteerd. Schrijven is mijn uitlaatklep, vooral als het in mijn hoofd weer eens een rommeltje is. Het helpt mij mijn gedachten te ordenen. Dat ik daarmee mensen inspireer had ik nooit verwacht, maar vind ik wel fijn."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant