Afbeelding

Investeerders boekhandel krijgen deze maand geen geld

B2b

WEESP - Investeerders die via Collin Crowdfund in de Weesper Boekhandel hebben geïnvesteerd, worden deze maand niet uitbetaald. Dat heeft het bedrijf maandag via een mailing aan deze mensen laten weten. De Weesper Boekhandel heeft een betalingsachterstand.

Bas Denissen van Collin Crowdfund meldt dat hij van de boekhandel de rente en aflossing voor de maanden januari en februari nog niet heeft ontvangen, waardoor de uitbetaling aan de investeerders niet kan plaatsvinden.

Hij schrijft: "Wij zijn in gesprek met de boekhandel over de betalingsproblemen en een oplossingsrichting. De oorzaken en de omvang van de liquiditeitsproblemen worden in kaart gebracht en naar verwachting kunnen wij ultimo deze maand een verbeterplan met een bijbehorend oplossingsvoorstel tegemoet zien".

'Uitstel betaling ging in overleg'
Nathalie Scheffer van de Weesper Boekhandel betreurt de mailing van Collin Crowdfund. Zij wil graag wat nuances aanbrengen: "We hebben in januari inderdaad niet afgelost, maar dat is in overleg gebeurd. Wij zijn namelijk in gesprek met Collin Crowdfund over de mogelijkheid om de aflossing van de rente voor de duur van een half jaar te bevriezen. Die mogelijkheid is er en daar praten we over. In afwachting van de uitkomst daarvan, hebben we de betaling uitgesteld. Die mailing geeft dus wel een beetje een vertekend beeld."

Navraag bij Collin Crowdfund levert niet meer informatie op. Bas Denissen: "Zoals het in de mailing staat, dat is de feitelijke stand van zaken. Daar laat ik het nu even bij". Op de vraag of investeerders zich zorgen moeten maken, zegt hij nog wel: "Als er niet betaald wordt, zou ik me altijd zorgen maken. Maar tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een oplossing en dat stemt natuurlijk hoopvol".

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant