Dossier: Gemeentefusie

Hilversum: 'Fusies hoeven niet'

WEESP - De nieuwe regionale samenwerking die Hilversum opzet zou ertoe kunnen leiden dat fusies tussen gemeenten in de regio niet meer nodig zijn. Dat zegt de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger. 

Hij zei dat tijdens de bekendmaking van de intensievere samenwerking tussen Gooise Meren en Wijdemeren. Volgens de wethouder is dit niet de opmaat naar de vorming van Gooistad. Het samengaan van gemeenten moet sowieso goed tegen het licht gehouden worden als het aanhalen van de banden op inhoudelijk niveau goed aanslaat.


De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger. 

"Dit is een stap in de goede richting van wat wij de stip aan de horizon noemen, maar misschien blijkt wel dat bij een hele succesvolle samenwerking fusie helemaal niet nodig is", meldde Jaeger.

Provincie
Dat is een opmerkelijke uitspraak op de dag dat de provincie Noord-Holland bekendmaakte te kiezen voor maximaal drie fusiegemeenten in deze regio.

Slagen
Intensiever samenwerken van de twee grootste gemeenten van het Gooi en Wijdemeren moet bijdragen aan de versterking van het functioneren van de regio Gooi en Vechtstreek. Volgens de betrokken gemeentebesturen wordt de individuele kracht van de afzonderlijke gemeenten op deze manier versterkt. Jaeger benadrukte dat het gaat om een inhoudelijke samenwerking en dat het niet draait om de vorm. De drie gemeentebesturen willen met elkaar slagen slaan op het gebied van onder andere ICT, streekarchieven en het kernen- en buurtenbeleid. Daarnaast moet de afstemming op diverse gebieden leiden tot een betere efficiency, meer effectiviteit en kostenbesparing.


reageer als eerste
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail